Read about Buddista philosophy
Buddista for People, Brands, Art, Dance
Buddista recycles PET
English | Dutch
Buddista for Earth
 
Buddista kiest voor een tweede leven. Onze messenger bags zijn gemaakt van gerecyclede polyetheentereftalaat (PET). Dit is een polymeer dat allerlei toepassingen kent: van paraplu's tot en met medische apparatuur. En PET-flessen natuurlijk! Dus de volgende keer dat je je dorst lest met de inhoud van een PET-flesje, denk eens aan het tweede
leven van je flesje. Misschien leeft het wel voort in je messenger bag van Buddista. Cool, toch?

Groener dan katoen

PET recyclen is een bijzonder milieuvriendelijk proces, bijvoorbeeld vergeleken met katoenproductie. De katoenteelt onttrekt voedingsstoffen aan de bodem en kostbare landbouwgrond aan de voedselproductie. Om van de plant katoen te maken is vervolgens ook weer energie nodig. De recycling van PET kost ook minder energie dan het produceren van polymeren uit aardolie.

Stop de verslaving

Alle soorten plastic worden gemaakt van aardolie. De voorraad aardolie op aarde begint op te raken. De grondstof wordt dus schaars. Met PET en recycling zorgen we ook als producent van tassen dat we weer een beetje minder afhankelijk worden van de olie.


Sluit de kringloop


Buddista kickt op innovaties in productie en recycling. Hoe efficiënter je recyclet, hoe meer producten je kunt maken. Wij weten het zeker: de manier waarop we met afval omgaan, gaat ingrijpend veranderen. De wereld werkt toe naar een échte kringloop, waarin niets meer verloren gaat. Als producent die werkt met recyclede materialen, ziet Buddista uit naar deze nieuwe tijd.
 
 
 
© Buddista - Amsterdam, The Netherlands. Privacy Policy